2012. január 18., szerda

Diós kavart sütemény

Ezer éves újságból kitépett fecnin lapult a recept a hűtőmön. Mivel valami édességre vágytam anélkül, hogy vásárolnom kellett volna, és dióm éppen volt, erre esett a választás. Könnyen, gyorsan elkészíthető, és mindent elmond róla, hogy bár két napja készült, mára egy pár morzsán kívül semmi sem maradt belőle... :)



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 16 dkg margarin
  • 3 egész tojás
  • 36 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
Elkészítés: 
Az egész tojásokat a cukorral és a margarinnal kikeverjük. Egy másik tálban a lisztet, sütőport és a diót is összekeverjük. A margarinos keverékhez lassan, felváltva adagolunk a lisztes keverékből, illetve a tejből. Ezzel a módszerrel teljesen homogén masszát kapunk. Kivajazott, kilisztezett sütőben (nálam 180-200 fokon kb. 40 percig) tűpróbáig sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése