Ezer éves újságból kitépett fecnin lapult a recept a hűtőmön. Mivel valami édességre vágytam anélkül, hogy vásárolnom kellett volna, és dióm éppen volt, erre esett a választás. Könnyen, gyorsan elkészíthető, és mindent elmond róla, hogy bár két napja készült, mára egy pár morzsán kívül semmi sem maradt belőle... :)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 16 dkg margarin
- 3 egész tojás
- 36 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral és a margarinnal kikeverjük. Egy másik tálban a lisztet, sütőport és a diót is összekeverjük. A margarinos keverékhez lassan, felváltva adagolunk a lisztes keverékből, illetve a tejből. Ezzel a módszerrel teljesen homogén masszát kapunk. Kivajazott, kilisztezett sütőben (nálam 180-200 fokon kb. 40 percig) tűpróbáig sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése